Op Jouw Kippenhok kunnen hobbymatige pluimveehouders terecht voor informatie en advies rondom het houden van kippen en ander gevogelte. Dit doen we door het plaatsen – en regelmatig bijwerken – van een grote hoeveelheid artikelen, gerangschikt per categorie. De informatie in de artikelen gevonden kan worden, is afkomstig van meerdere, uiteenlopende bronnen: van kippenencyclopedieën tot online fora voor hobbyboeren en van pluimveegerelateerde Facebookpagina’s tot blogs van individuele kippenliefhebbers. Juist omdat waardevolle informatie over het hobbymatig houden van pluimvee zo versplinterd is, proberen wij die informatie te bundelen en via onze website goed vindbaar te maken.

Doordat de informatie en adviezen die in onze artikelen worden gegeven van meerdere bronnen afkomstig zijn, is het mogelijk dat er binnen een artikel verschillende of soms zelfs tegenstrijdige informatie wordt verstrekt. Omdat iedere hobbyboer zijn of haar eigen methoden en voorkeuren met welwillendheid toepast – met het belang van de dieren voorop – zien wij deze pluriformiteit aan informatie, adviezen, tips en oplossingen als een kracht. De bundeling ervan stelt jou als hobbymatige pluimveehouder in staat om een graantje mee te pikken van andermans expertise.

Hoewel we de diversiteit aan informatie, tips en adviezen hoog in het vaandel hebben staan, vinden we het tegelijkertijd belangrijk dat er geen informatie wordt verspreid die onjuist of (grotendeels) onvolledig is. Mocht je ergens een kanttekening bij willen plaatsen of mis je (cruciale) informatie in bepaalde artikelen, dan stellen wij het zeer op prijs als je dat eventjes meldt. Daarnaast vinden we het leuk om foto’s te ontvangen van jouw kippen, hun verblijf of uitloop.

Je kunt ons bereiken op info@jouwkippenhok.nl

 

 

Share: